NOVÁ MÓDA – KOUČOVÁNÍ

bara_malaFascinuje mě, že lidstvo musí samo sebe přesvědčovat, aby se vydalo jednoduchou a přímou cestou. Často mě napadá, že si záměrně vybíráme tu složitou. Na otázku PROČ?, si odpovídám jednoduše. O tom, že ta složitá cesta je lepší, nás někdo poměrně úspěšně přesvědčil.

 

 

 

  • Přesvědčil nás o tom, že když nás bolí v krku, musíme si hned vzít prášek, místo abychom hledali přirozenější cestu;
  • Přesvědčili nás, že musíme zhubnout, protože takoví, jací jsme, nejsme dost „IN“;
  • Přesvědčili nás, že víc než my sami o sobě, o nás ví někdo druhý.

Položila jsem si otázku, proč lidé hledají vždy tu „složitější cestu“? Odpovědi jsem našla v různých učebnicích koučování, ať už v těch povolených, nebo „Zakázaných“ (Zakázaná učebnice koučování od Magdaleny Vokáčové). Zjistila jsem, že v okamžiku, kdy klient neví kudy kam, může mu pomoci, když bude znát:

  1. zdatného kouče; který ho úspěšně provede cestou vnitřní proměny a 
  2. stane se jeho průvodcem na cestě k sobě samému a své „vnitřní moudrosti“, a to
  3. formou velice účinných technik, které vychází z různých zdrojů.

V rámci samostudia jsem pročítala všechny informace, týkající se našeho mozku a jeho způsobu fungování. Sama jsem si prožila na vlastní kůži různé koučovací metody a díky tomu všem jsem si uvědomila, že koučink mi nabízí zase další možnosti práce s klienty, ať už skupinovou, nebo individuální formou.

Aktivní práce na sobě samém je založena na rozhodnutí klienta/žáka na sobě pracovat, nikoliv na snaze kouče. Mně samotné tento způsob nemanipulativní pomoci velice vyhovuje, proto bych ho ráda poskytla i svým klientům. S vděkem jsem si také uvědomila, že díky těmto technikám zmizí proces srovnávání – „já jsem lepší/horší než ti druzí“. Když pracuji s klienty, objevuji spolu s nimi jejich neskutečnou fantazii, vnitřní sílu, vnitřní moudrost.

Pokud máte o tuto službu, kontaktujte mě: 739 374 258.

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..